Inlägget gjort

Ergonomisk video för datorstol

Vikten av att sitta bekvämt på jobbet när du arbetar kan inte påpekas nog. Det är på grund av problem med rygg, leder och nacke som många i vårt land blir sjukskrivna, och det kan även gå så långt att man tvingas bli förtidspensionär om man inte klarar av att jobba mer då ens kropp är arbetsskadad. Ergonomi för stolar blir viktigare och viktigare.

Detta är väldigt allvarliga skador, och om du inte tittar över dina vanor så kan det resultera i permanenta skador och ibland även stora smärtor dagligen. Det finns självfallet sätt att minska dina risker drastiskt. Om du ställer in din datorstol rätt så kommer du snabbt märka att du sitter mer bekvämt, och din kropp kommer att tacka dig!

Vi hittade en video på YouTube som på kort tid visar hur du enkelt förminskar risken för arbetsskador drastiskt. Titta gärna på filmen och återkom gärna med frågor till oss. Vi brinner för att bidra med ergonomi till Sveriges alla kontor.

Sitta rätt på stolen

Att sitta rakt och rätt på våra stolar är lättare sagt än gjort. Tidigt i våra liv lär vi oss att man kan sjunka ihop bekvämt i soffan när man läser en bok eller spela tv-spel. Samtidigt så lär vi oss i skolan att det är viktigt att sitta rätt, och vissa arbetsplatser lägger stor vikt vid att sin personal sitter bra och bekvämt.

Detta kan ibland tyvärr vara någonting som rinner ut i sanden, och det är väldigt synd. Tyvärr kan det leda till att det skjuter tillbaka på företaget i framtiden om deras anställda behöver sjukanmäla sig på grund av exempelvis ryggproblem.

Kom ihåg att alltid försöka se över vad du själv kan göra för att förebygga problemen. Kanske kan jobbet stå för en pall där du kan vila benen, eller en kudde som du kan stödja ryggen med.